Ga naar hoofdinhoud

VRAAG OVER EEN CONCREET PROBLEEM?
BEL 013-590 65 40

Weerbaarheidstraining

Een weerbaarheidstraining is bedoeld voor mensen die beroepsmatig in aanraking komen met fysieke agressie. Steeds meer mensen krijgen tijdens het uitvoeren van hun functie te maken met agressie en geweld. Natuurlijk wil iedereen die daarmee te maken heeft escalatie voorkomen. Lukt preventief reageren echter niet meer, dan is het soms toch nodig fysiek in te grijpen. In zulke situaties heeft een praktische training veel nut. Een weerbaarheidstraining richt zich met name op het voorkomen en pareren van fysieke agressie. Heeft u ook veel te maken met verbale agressie, bekijk dan tevens de informatie over onze agressie trainingen.

Waarom een weerbaarheidstraining

Tegenwoordig is het niet zo raar dat veel mensen in onze maatschappij zich kwetsbaar en onveilig voelen. Overvallen, intimidatie en geweldplegingen op straat zijn helaas aan de orde van de dag. Gevoelens van angst en onmacht kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Mensen hebben niet langer het gevoel niet de baas te zijn over hun eigen leven en lijf. Tijdens onze weerbaarheidstraining leren deelnemers te vertrouwen op hun eigen fysieke en mentale vaardigheden. Wij gaan met hen aan de slag en leren hen (weer) baas te worden of baas te blijven over hun eigen leven en zelfverzekerd door het leven te gaan. Genieten van het leven is tenslotte ieders recht!!

Doel en inhoud van deze training

Het doel van deze weerbaarheidstraining is om deelnemers meer zelfvertrouwen te geven, zodat ze weer sterk in hun schoenen staan. Tijdens de training wordt les gegeven in ongewapende zelfverdediging uit de diverse gevechtstechnieken, zoals trap- en stoot technieken, worpen, klemmen en het grondgevecht. Tijdens de fysieke training is er niet alleen aandacht voor een goede conditie en fysieke fitheid. Ook de mentale ontwikkeling die deelnemers tijdens de training doorlopen wordt belicht. Daarnaast krijgen deelnemers inzicht in hun eigen gedrag en hun reacties op anderen.

Waarom kiezen voor GTO

In onze weerbaarheidstrainingen ligt de nadruk op fysiek oefenen zodat deelnemers zich fysiek weerbaarder kunnen maken. Onze trainers en docenten hebben jarenlange ervaring in het geven van weerbaarheidstrainingen. Die ervaring hebben ze opgedaan in functies bij de politie en defensie in probleemgebieden in Nederland. Heeft u veel te maken met fysieke agressie op de werkvloer? Dan is het raadzaam deze training met regelmaat te herhalen.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag nader kennismaken met de weerbaarheidstraining van GTO Protection? Wij kunnen veel voor u betekenen en geven u geheel vrijblijvend meer informatie. Graag nodigen wij u uit op ons kantoor of bezoeken wij uw locatie voor een persoonlijk gesprek. Heeft u algemene vragen? Neem ook dan geheel vrijblijvend contact met ons op of laat ons u bellen.

Meer informatie?

Ook voor een algemene vraag.

Back To Top